- ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ !

- ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ! 1828-2008. 180 χρόνια Καποδιστριακά κτήρια ! (ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ www.neaepohi.gr !!!!)

1828-2008. 180 χρόνια Καποδιστριακά κτήρια

Έτος βασάνων για τα Καποδιστριακά ήταν το έτος Καποδίστρια. Ή για την ακρίβεια έτος αδράνειας. Όπου η αδράνεια μεταφράζεται σε συνεχόμενη φθορά των κτιρίων που στέγασαν τον άνδρα που φέτος και για ένα χρόνο τιμάμε. Η περιπλανώμενη – εκτιθέμενη οικοσκευή του Κυβερνήτη θα μείνει για πάντα ανέστια όσο το Κυβερνείο συνεχίζει μόνο του την πάλη ενάντια στο χρόνο. Τι κι αν έχουν εγκριθεί πιστώσεις για την αναστήλωσή του; Τι κι αν έχει δημοπρατηθεί το έργο; Τι κι αν ο εργολάβος έχει πάρει τις απαραίτητες άδειες; Η …αγαστή συνεργασία Δήμου - Υπουργείου Παιδείας και ο βάλτος της γραφειοκρατίας οδηγούν σε εξαφάνιση των ιστορικών αυτών στοιχείων. Ίσως όμως και να μην πειράζει: μπορούμε πάντα να είμαστε μέλη του Δικτύου Πόλεων Καποδίστριας, να οργανώνουμε περίφημα συνέδρια και να τοποθετούμαστε με στόμφο: Η Αίγινα είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Και κάθε φθινόπωρο να γιορτάζουμε την επέτειο ενός Καποδιστριακού έργου που δεν έγινε ποτέ!

 Η ιστορία

sovades.kivernio.kapodistrias.aegina

Οι σοβάδες πέφτουν, θα πέσουν και τα παράθυρα στο Κυβερνείο;

Το καλοκαίρι του 07 δύσκολα θα έβρισκε κανείς άνθρωπο που να αγαπάει την Αίγινα και την ιστορία της, να μην τοποθετείται θετικά, και σε κάποιες περιπτώσεις με ανακούφιση, για την δημοπράτηση του έργου.  Σε αυτό το κλίμα, όπου η ελπίδα ότι ένα σημαντικό έργο θα γίνει στην Αίγινα, έβαλε «φωτιά» η Μαριλένα Γιαννούλη όταν αναρωτήθηκε μέσα από τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, που θα πάνε τα βιβλία και τα αρχεία που στεγάζονται στο Κυβερνείο. Απ' ότι φάνηκε το Υπουργείο «μετάνιωσε» για τη χρηματοδότηση αφού δεν είχε υπολογίσει τι θα κάνει με τις υπηρεσίες που έχει στεγάσει εκεί (αν το …θυμόταν). Και τήρησε «σιγήν ιχθύος», αδιάφορο ίσως και ανίκανο να δώσει λύση στο πρόβλημα …του!

Η Δημοτική Αρχή βλέποντας τον κίνδυνο να σταματήσει ένα πολύ σημαντικό έργο που είχε τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της, άρχισε να τρέχει αριστερά δεξιά. Σκουντουφλώντας σε χαρτούρα, διαθέσεις και γραφειοκρατία, εμφανώς παραζαλισμένη και αδυνατώντας να «στριμώξει» το Υπουργείο και τους υπαλλήλους του ώστε να υπάρξει λύση. Σε μια προσπάθεια συνεννόησης με τους «επί της Αιγίνης εκπροσώπους του Υπουργείου» φάνηκε να δίνεται μια λύση: νοικιάστηκε (με ιδίους πόρους) από τους Πούντο Ι. και Παπαδόπουλο Ι. ιδιωτικός χώρος με σκοπό να παραχωρηθεί στο Δήμο και να μεταστεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες. Φαίνεται ότι υπήρξε κάποια κατ' αρχήν συνεννόηση με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών την οποία ωστόσο δεν είχαν «δέσει» με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση τους.  Παίζοντας άριστα το χαρτί του απαρέγκλιτα νομοταγή υπαλλήλου, οι δύο προϊστάμενοι γνωρίζουν ότι οι προδιαγραφές των κτιρίων που ζητάνε απλά δεν υπάρχουν στην Αίγινα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μη όχλησή τους από το Υπουργείο ίσως συνεπάγεται ότι ο υποδεικνυόμενος χώρος πρέπει πρώτα να τους ικανοποιεί σε προσωπικό επίπεδο και κατόπιν να μεταφερθούν βιβλία και αρχεία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ---->< 

Δεν υπάρχουν σχόλια: