ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο/Η jkapodistrias ερωτάει …
 Τα Καποδιστριακά κτήρια είναι στάσιμα(?). Τον πρώτο χρόνο ακούσαμε για ευχάριστες εξελίξεις, αλλά τώρα ακούμε για εμπόδια από τα Υπουργεία. Τι να περιμένουμε για το Κυβερνείο και το Εϋναρδειο?

Πραγματικά οι εξελίξεις δεν είναι τοσο γρήγορες όσο θα θέλαμε. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, και υπάρχει η πρόθεση μετά το Κυβερνείο να χρηματοδοτήσουν και το Εϋνάρδειο. Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε διαδικασίες στην Πολεοδομία αλλά και στο ότι το Υπουργείο δεν έχει ακόμη βρεί χώρους για την προσωρινή μεταστέγαση το Ιστορικού Αρχείου και τμήματος της Βιβλιοθήκης, Ως Δημοτική Αρχή δηλώσαμε από την αρχή ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε σ' αυτήν την εξεύρεση χώρου, νοικιάσαμε μάλιστα με δικές μας ιδιωτικές δαπάνες και έναν χώρο που θα μπορούσε να βοηθήσει. Η δική μας βοήθεια, όμως, δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται η συνεννόηση και όλων των εμπλεκομένων...

Ο/Η jkapodistrias ερωτάει …

Για τις φυλακές διαβάσαμε ότι δεν περισσεύουν χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού για να τελειώσει το έργο. Διάβασα ένα σχόλιο σε ένα blog ότι μήπως είναι ευκαιρία να το πάρουμε πίσω και να το εκμεταλλευτούμε πιο παραγωγικά? Ποιες είναι η εξελίξεις και οι σκέψεις σας?

Είναι αλήθεια ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Πολιτισμού με ενημέρωσε ότι είναι αδύνατη σ' αυτή τη φάση η χρηματοδότηση της αποπεράτωσης του ορφανοτροφείου από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Άφησε, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε αναδιάρθρωση των κονδυλίων που θα γίνει μετά από εξάμηνο περίπου. Εκεί εστιάζουμε τις προσπάθειές μας.Όσο για την ιδέα να το πάρουμε πίσω, ασφαλώς θα ήταν καλύτερα να το είχαμε στα δικά μας χέρια. Αλλά πιστεύω ότι το να ξεκινήσουμε τώρα προσπάθεια να το αποσπάσουμε από το ΥΠΠΟ, είναι μάλλον μάταιο και θα μας φέρει πολύ πίσω.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Θα παρακαλούσα να αναφέρετε την πηγή στο θέμα σας.

Unknown είπε...

akoma tipota....